Napíšte nám svoje vlastné postrehy a skúsenosti
Faberland - dovolenka na horách
Nadační fond IRSKÝ VLKODAV
2157158

Svetovka BA 09
08.10.2009 08:22 - Barbora
Vytlačiť
Všetkým čo sa zajtra chystajú na svetovku prajem veľa šťastia, pevných nervov a podelte sa potom o svoje zážitky a úspechy.
Barbora

Re: Svetovka BA 09
18.01.2010 16:15 - Ivana
odpovedať
Tiež si myslím, že to bolo dosť hrozné. Ale to že neboli koše na exkrementy, to myslím bola fakt sila! V Inchebe je to tak vždy, ale nečakala som, že aj na svetovke. Hanba, nič iné.
13.10.2009 18:44 - Barbora
odpovedať
Pre tých, čo to ešte neobjavili, fotky - a nie len fotky, ale aj s popisom, kto je na fotke -

a nie len zo svetovky nájdete tu:

http://www.wilczarz.pl/index.php?option=com_content&task=category§ionid=4&id=26& Itemid=24
Re: Svetovka BA 09 (10.10.2009 21:58 - Anonym_88.103.188.38)
11.10.2009 11:23 - Barbora
odpovedať
Dojmy z výstavy podobné tým predchádzajúcim. Našťastie problémy s parkovaním a dopravou som nemala, keďže som išla pešo od kamarátky, ktorá býva blízko výstaviska.
Žalostne malé kruhy v podstate ako vždy a napriek permanentným protestom vystavovateľov a aj rozhodcov sa na aj veľkých výstavách všetkých plemien stále neberie ohľad na chrtov a veľké plemená. Nie len že sa tam počty psov v jednotlivých triedach nemohli zmestiť (čo naša pani rozhodniňa vyriešila tým, že do kruhu nastupovali jedinci po troch a len výborní išli nakoniec spolu a určovala poradie), ale žiaden veľký chrt nemá šancu sa v takom kruhu rozbehnúť a ukázať sa v pohybe.
No a priestor okolo kruhov, to škoda komentovať. Je mi jasné, že aby to bolo optimálne, tak by plocha výstavy musela byť aspoň štvornásobná, ale veď s tým museli organizátori počítať a nie len všade propagovať, že "najväčšia akcia, skoro 30tisíc prihlásených jedincov" ale ako by vôbec nedomysleli, čo to číslo znamená.
Že chýbali odpadkové koše je fakt a to nie len vnútri ale aj vonku a kde síce zrejme väčšina po svojom vyvenčenom psovi nezbierala exkrementy, ale aj tí, čo tak učinili, to nemali kam hodiť a sáčky sa hromadili na kope pri múriku a inde.
A ešte pre dokreslenie poplatok bol 60eur, káva, malé pivo 2,50 ....
Pozitívne bolo, že koberec bol na celej ploche kruhu.
No zrejme sa všetka pozornosť sústredila na dianie okolo záverečných súťaží, lebo veď len to išlo "von" a to je reklama, ale že väčšina sa do záverečných súťaží nedostane, že návštevnici sa motali aj medzi kruhmi a nemali ani kadiaľ prechádzať - tak to myslím, že je negatívna reklama, je to škoda, a osobne si myslím, že organizačne to bolo nezvládnuté.
Re: Svetovka BA 09 (10.10.2009 20:20 - evab)
10.10.2009 21:58 - Anonym_88.103.188.38
odpovedať
On by po sobě každý rád uklidil, bohužel nebylo kam odpadky dávát!!!
10.10.2009 20:20 - evab
odpovedať
Bola som sa pozrieť na svetovku a môžem hodnotiť len z pohľadu návštevníka a nie vystavovateľa.
Mrzí ma že kruhy pre chrtov boli naozaj malé.Akosi v kútiku duše som očakávala,že svetová výstava bude jedným z tých výstav,kde sa organizátori posnažia prispôsobiť veľkosti psov.A zvlášť u chrtov.

Prišli sme sa pozrieť hlavne na vlkodavy.V tak hojnom počte som ich nečakala.Videli sme nádherné psy - upravené,elegantné a veľmi pekne predvedené.Naozaj sa bolo na čo pozerať a myslím,že bolo dosť ťažké vybrať toho najlepšieho.Trošku ma mrzí že pán rozhodca tak okato diskriminoval plavé psy.Ale samozrejme je to jeho názor a každému sa páči niečo iné.
Neviem ako to vnímali tí,čo vystavovali, ale mne sa atmosféra v okolí kruhu kde boli posudzované psy veľmi páčila.S každým psom ktorý opustil kruh "len" s gratuláciou sa stupňovalo napätie,tí čo zostali dnu sa snažili vydať zo seba a svojich psov maximum a pozorovatelia spoza kruhov s rovnakým napätím očakávali kto to nakoniec vyhraje.Nezabudnuteľným zážitkom pre mňa je a určite zostane povzbudzovanie potleskom tých,ktorí bojovali o tituly.Dokonca si tlieskali konkurenti :o)

Nechcem hodnotiť organizáciu celej výstavy,neviem posúdiť z vlastnej skúsenosti,určite sa nájdu klady a zápory,mňa však veľmi prekvapila spúšť (v hale susediacej s chrtmi) čo ostala po vystavovateľoch - kopy odpadkov,letákov a hlavne kopiská srsti z posledných úprav svojich psov po zemi po obvodoch väčšiny výstavných kruhov.Dosť smutné,že ľudia z rôznych kútov sveta neboli ochotní za sebou poupratovať.

09.10.2009 21:21 - Anonym_88.103.188.38
odpovedať
Světová výstava - i když jsem dalo by se říct na výstavě uspěla, byla pro mě výstava velkým překvapením a sklamáním. Opět příšerně malé kruhy, těžko se do malého kroužku vejde 30 irských vlkodavů, kdo místa rozděloval asi vůbec nevěděl jak takový pes vypadá!!! Za ty peníze které jsem zaplatila za dva přihlášené psy, jsem si myslela že bude aspoň v hale místo kam si dám deku a uložím je než se začne posuzovat, bohužel i přesto že jsem byla na výstavě opravdu brzo tak už bylo místo jen venku a bohužel na dešti. Hrozná organizace, zase šlo o to vytřískat co nejvíc peněz z vystavovatelů a říct si ono to nějak dopadne. Zaplacené parkoviště - B - pro obytný vůz kam nás nakonec v noci hlídač nepustil a řekl nám ať si tam přijedeme zaparkovat v pět ráno, chvilku jsme se dohadovali a nakonec nám řekl že pokud nevypadnem tak nám propíchá gumy že tady jsme na Slovensku a ne v Čechách!!! Dobré parkování za 600,- které nesmíte použít....Eva

Vaše meno
Váš e-mail
Vec
Váš názor

[b] zvýraznené písmo [/b]  -  zvýraznené písmo
[i] kurzíva [/i]  -  kurzíva

IWS.sk nekontroluje ani neodsúhlasuje obsah správ a informácií nachádzajúcich sa vo fóre, a z toho dôvodu IWS.sk vyslovene odmieta akúkoľvek zodpovednosť ohľadom ich použitia. Zároveň si IWS.sk vyhradzuje právo odstrániť názory a príspevky, ktoré sú v rozpore so všeobecne uznávanými etickými a morálnymi pravidlami spoločnosti.

(C) 2002 - 2010 IWS.sk. Všetky práva vyhradené.